aantal 12 |
ontbijtgerecht |
weekend |
portugees |
Janneke Phillipi bakt haar supersnelle versie van de bekende Portugese zoete kaastaartjes. ‘Vervang voor een ander smaakaccent de kaneel eens door gemalen anijs, citroen- of sinaasappelrasp of kardemom. Ook een snuf nootmuskaat geeft heeft heel verrassend effect!’
kooktijd15 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
8plakjesroomboterbladerdeegdiepvries, ontdooid
200groomkaas vers, zacht, naturel
150gsuiker
4eidooiers
1vanillesuikerzakje
1tlkaneelgemalen
poedersuiker
ook nodig:muffinvorm met 12 holtesingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Stapel de deegplakjes en rol ze weer uit tot een grote, dunne lap. Snijd met behulp van een uitsteek- vormpje of schoteltje uit het deeg 12 deeg- rondjes van 10 cm Ø en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
Klop met een garde de roomkaas los met de suiker. Klop de eidooiers, vanillesuiker en kaneel erdoor.
Schep het roomkaasmengsel in de deegbodempjes.
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Bestrooi de queijadas met poedersuiker.