Muffins: een sterke baktraditie die nooit verdwijnt en waarmee je eindeloos kunt variëren. Steek dit populaire zoet, net als Phoebe Wood, eens in een nieuw jasje. Ben je meteen goed bezig, want in muffins kun je prima allerlei ingrediënten uit je keukenkastje verwerken. Bloem, rozijnen, noten, kokosrasp… Het is allemaal heerlijk in muffins.Maak ook muffins met pruimencrumble!
kooktijd30 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
300gzelfrijzend bakmeelgezeefd
2tlbakpoedergezeefd
650gvanille-ijslaat buiten de diepvries iets zachter worden
150mlzonnebloemolie
1eilosgeroerd
150gkristalsuikerfijn
2elinstant-espressopoedergeplet
ook nodig:muffinplaat met 12 holtesingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder met een snuf zout in een grote kom.
Roer in een andere kom het ijs los met de olie en het ei en spatel dit luchtig door het meel.
Schep het beslag in de muffinholtes. Bak de muffins 25-30 min. in de oven of tot een in het midden gestoken houten satépen er schoon en droog uitkomt.
Meng in een kom de suiker met het instant-espressopoeder. Wentel de warme nog vochtige muffins door dit mengsel.