Met muffins kun je eindeloos variëren. Niet zo gek dat ze inmiddels horen bij de grote klassiekers van de internationale patisserie. Waarom de combinatie van chocolade en kokos zo onweerstaanbaar is, hoeven we je niet uit te leggen. Gewoon maken!Probeer ook onze spicy wortelmuffins met hazelnoten.
kooktijd30 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
300gbakmeelzelfrijzend, gezeefd
2tlbakpoedergezeefd
175gkristalsuikerfijn
25gcacaopoedergezeefd
70gkokos grof geraspt, + extra om te bestrooien
200gchocoladepuur, in stukjes
165mlzonnebloemolie
350mlkarnemelk
1eilosgeroerd
100mlslagroom
2volle elmascarpone
ook nodig: muffinplaat met 12 holtesingevet en met papieren vormpjes (caisses) erin
instructies
Verwarm de oven voor op 180°
Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de suiker, cacao en een snuf zout. Schep de kokos en 50 g van de chocoladestukjes erdoor.
Klop in een andere kom de olie, karnemelk en het ei door elkaar. Spatel dit door het meelmengsel. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins 25-30 min. of tot een in het midden ingestoken houten satépen er schoon en droogt uitkomt.
Doe de rest van de chocolade in een hittebestendige kom. Verwarm de room in een steelpan met dikke bodem op matig vuur tot net onder het kookpunt. Schenk met de mascarpone bij de chocolade en roer tot een glad mengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en breng met een paletmes (glaceermes) aan op de muffins. Bestrooi met extra kokos en serveer.