aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Kleine inspanning, groots resultaat, met deze snelle pizza met aubergine en knoflook. Kant-en-klaar Libanees flatbread is een perfecte pizzabodem. Voeg onder meer oertomaten, mozzarella en rucola toe en geníet.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500gauberginesin blokjes van 3 cm
125mlolijfolie + extra voor erbij
2-4tenenknoflookfijn geraspt
1bosjeChinese bieslookfijngesneden
140gtomatenpuree
4Libanese flatbreads
2tlsumak
200ghalloumiin dunne plakjes
200goertomatengemengd, in dunne plakjes
2bollenbuffelmozzarellain stukjes gescheurd
1bosjerucola
1elcitroensap
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de aubergines in een ovenschaal en bak ze ± 15 min. tot goudbruin. Schep om met 80 ml olijfolie, knoflook en de helft van de bieslook. Verdeel de tomatenpuree over de flatbreads en strijk met de bolle kant van een lepel tot de randen. Bestrooi met sumak en verdeel de halloumi erover.
Zet de oven nu op 250°C.
Schep de aubergines erop en prak ze licht met een vork. Bak ze 10 min. tot de kaas smelt; laat halverwege de baktijd de bovenste en onderste bakplaten van plaats wisselen. Verdeel de tomaten, mozzarella en rucola erover. Klop het citroensap met de rest van de olijfolie en bieslook tot een vinaigrette. Besprenkel de pizza’s vlak voor serveren met de dressing.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol