aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risoni met zalm en asperges is lekker snel klaar. Risoni is pasta die op rijstkorrels lijkt, zeg maar risotto voor mensen zonder geduld! Wil je hem romiger, roer er dan op het laatst een gulle schep mascarpone door.
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
400grisoniof orzo*
1bosjegroene aspergesdun, in stukken van 2 cm
200gsugarsnaps
200gkruidenfeta* gemarineerd + 80 ml marinade-olie uit het potje
½bosjebladpeterselieblaadjes fijngesneden
1citroenbio, sap en rasp
300gwarmgerookte zalmfilet*in stukjes
instructies
Kook de risoni in gezouten kokend water in 7 min. beetgaar. Voeg de asperges en sugarsnaps na 5 min. toe. Giet af, maar bewaar 125 ml van het kookwater.
Schenk dit water samen met de pasta en de groenten terug in de pan. Voeg de marinade-olie, peterselie, citroenrasp en zout en peper toe. Verkruimel de feta boven de pan en schep de zalm erdoor. Besprenkel vlak voor serveren met citroensap.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Risoni of orzo is te koop bij mediterrane winkels. Warmgerookte zalm is te bestellen bij de vishandel of rokerij.Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben