aantal 6 |
voorgerecht |
doordeweeks, kerst |
internationaal |
Warm, koud of regen: soep kan altijd! En deze wortelsoep tjokvol groenten en dragonknoflookcroutons is écht genieten. De croutons zorgen voor een delicate smaakexplosie.
ingrediënten
60gboter
250guienfijngesneden
15gknoflookfijngesneden
425gbospeenin stukjes
1lgroente- of kippenbouillon
1paprikarood, fijngesneden
½rode peperzaad verwijderd, in stukjes
160gappelszoetzuur, in blokjes
1½tlkurkumageelwortelpoeder
1½tlanijszaadpoeder
1stukjefoelie
2bolletjesgekonfijte gemberin stukjes + 1 el gembersiroop
Schil voor de wortelgarnering de wortels met een dunschiller tot lange smalle dunne linten. Meng ze met de olijfolie, zout, peper naar smaak en de gembersiroop en laat intrekken.
Verwarm voor de soep de boter op middelhoog vuur in een soeppan, voeg uien en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 10-15 min. zachtjes, totdat de uien goudbruin kleuren. Blijf goed over de bodem roeren.
Voeg de wortels, bouillon, paprika, rode peper, appels, specerijen, gember en -siroop toe en laat 20 min. heel zacht koken.
Voeg de kokosmelk toe, warm goed door en pureer de soep in een keukenmachine, misschien moet je het in 2 keer doen, het is ruim 2½ liter. Breng op smaak met zout.
Meng voor de croutons alle ingrediënten door elkaar en laat 2 min. rusten. Bak in een antiaanbakkoekenpan op middelhoog vuur de croutons goudbruin en laat iets afkoelen. Schenk de soep in kommen en serveer met de wortelplakjes en croutons.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten