Poire d’amour: peer met liefde. Alain Caron maakt voor ons deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel. Alain: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
3elhoning
500gsuiker
1sinaasappelschil
1citroenschil
2steranijs
1vanillepeul
4grote perengeschild, zonder klokhuis
1takje lavendel
1-2elabrikozenjam
4elrozenblaadjesbiologisch, of andere eetbare bloemblaadjes
instructies
Vul een pan met 2 l water, honing, suiker, sinaasappel- en citroenschil, steranijs en vanille.
Doe de peren erbij en kook ze gaar in ± 20 min. Haal de peren uit de siroop.
Neem 200 ml van de siroop en laat met de lavendel 10 min. inkoken*.
Bestrijk de peren met een beetje abrikozenjam en plak de rozenblaadjes of andere bloemblaadjes erop. Schenk er wat siroop omheen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* De rest kun je ook inkoken en bewaren voor bij andere desserts of in yoghurt.Recepten en bereiding: Alain Caron/ Café Caron. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Merijn Tol