Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2elolie
2sjalottenin reepjes
2elcurrypastarode
400mlkokosmelk
400gpompoengeschild, in stukken
2paprika’srode, zonder zaadlijsten, in stukken
300grijst
400gschelvisfiletin stukken
250gtros-kerstomaatjes
handvolbasilicumblaadjes
1elsesamzaadzwart
instructies
Verhit in een wijde (hapjes)pan met deksel de olie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook aan.
Leg de pompoen en paprika in de pan en stoof de groenten met de deksel op de pan in ± 15 min. gaar. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Leg de vis en de tomaatjes tussen de groenten en stoof nog 4-6 min., tot de vis net gaar is.
Schep de rijst op 4 borden en verdeel de viscurry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes en zwart sesamzaad.