Drukke dag achter de rug? Of gewoon zin om snel aan tafel te zitten, maar wél met een lekkere, gezonde maaltijd? Deze bowl met gerookte forel en pruimen komt als geroepen. Dus vork in de aanslag en genieten maar!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
140mlcrème fraîche
1tlkarwijzaadgeroosterd
½ citroenrasp en sap
200gboekweitrauw
1bietklein, rauw, geel of rood, in heel dunne plakjes
2pruimen(of gebruik kersen) in dunne plakjes
1venkelknolklein, in heel dunne plakjes (bewaar het groen)
2forellengerookt, ontveld en ontgraat, in vlokken verdeeld
75gwaterkersharde stengels verwijderd
1sjalotrood, in dunne ringen
3elkasha*
instructies
Meng in een kleine kom de crème fraîche, het karwijzaad, citroenrasp en -sap tot een sausje.
Breng in een ruime pan water aan de kook. Kook de boekweit in 12-15 min. beetgaar. Giet af, spoel af en schep er met een vork 3 el van de saus door.
Schep de boekweit in kommen. Verdeel er de biet, pruim, venkel, forel, waterkers en sjalot over. Sprenkel er de rest van saus over en bestrooi met de kasha en het venkelgroen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Kasha ofwel geroosterde boekweit is te koop bij de biologische supermarkt. Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer