Weleens flammkuchen gegegeten? Als je ’t één keer hebt geproefd, ben je verkocht. Flammkuchen of tarte flambé is heerlijk luchtig en hartig. Een soort pizza, maar dan met een romige laag in plaats van tomatensaus. Supersnel gemaakt met kant-en-klaar deeg voor flammkuchen, dus no fuss.
kooktijd10 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
400-500gzalmfiletwild, vers of uit de diepvries, ontdooid
Bestrooi intusssen de zalm met peper en zout. Breng in een hapjespan een laagje water aan de kook. Leg de zalm erin en pocheer de zalm in een 3-4 min. net gaar.
Stoom de prei de laatste 2 min. even mee met de zalm. Zet 2 bakplaten klaar en leg op elke bakplaat een stuk flammkuchendeeg op het bijgeleverde bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de 2 deeglappen. Verdeel de zalm er in plukjes overheen en verdeel de prei erover.
Bak de flammkuchen elk in 15 min. goudbruin en gaar.
Breng intussen de salade op smaak met olijfolie, peper, zout en grofgesneden verse kruiden.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Flammkuchendeeg koop je bij de supermarkt, koelvers of in de diepvries. Kun je het niet vinden, neem dan pizzadeeg.Recept: Lars Hamer. Styling: Annemieke Paarlberg. Fotografie: Jeroen van der Spek. Bewerking: Trudelies Schouten