aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
italiaans |
lactosevrij
Deze overheerlijke salade boordevol bonen heb je in no time op tafel staan. Heerlijk met zachte tonijn, maar laat die weg als je ‘m vega wilt houden.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolieextra vergine
2tenenknoflookfijngesneden
2takjesrozemarijnnaaldjes fijngesneden
800gcannellinibonen2 blikken, afgespoeld en uitgelekt
1sjalotfijngesneden
3elwitte balsamico-azijnof wittewijnazijn
200gsperziebonengeblancheerd
200ggele slabonen*geblancheerd
250gtonijnmootop olijfolie uit blik, uitgelekt, in stukken
35gpistachenotengeroosterd en grof gehakt
½bosjemuntblaadjes afgeplukt cress naar keuze (supermarkt), om te bestrooien
instructies
Verhit 1 el van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Schep hierin de knoflook en rozemarijn ± 30 sec. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de cannellinibonen toe en bak ze 4-5 min. onder af en toe omscheppen tot ze licht kleuren. Neem van het vuur.
Meng voor de vinaigrette in een kleine kom de sjalot en azijn. Laat 5 min. intrekken en klop er dan de resterende 3 el olijfolie door. Schep de groene sperziebonen en slabonen, tonijn, pistaches, munt en cress op een schaal. Serveer met de cannellinibonen en vinaigrette.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gele slabonen zijn malse, gele sperziebonen, ze worden ook wel boterbonen genoemd. Niet te verwarren met de grote crèmige peulvruchten die soms ook boterbonen worden genoemd. Gele slabonen zijn in het seizoen van juli t/m september verkrijgbaar bij goed gesorteerde groentewinkels of op de markt. Gebruik evt. een dubbele hoeveelheid sperziebonen. Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Voedingsdeskundige: Karen Kingham. Bewerking: Trudelies Schouten