aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters |
Gehaktspiesjes én tomatenbonensalade. Met dit recept heb je in no time een gevarieerd hoofdgerecht op tafel staan.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
250grundergehakt
250glamsgehakt
1ei
3-4elhavermout
1tlkomijngemalen
3tenenknoflook
2takjesmuntblad fijngesneden
5trostomaten
1rode uiin halve ringen
1komkommerin halve maantjes
1potTurkse witte bonenà 570 g, uitgelekt en afgespoeld
1citroenbio, sap en rasp
75mlolijfoliegeurige, extra vergine + milde olijfolie om in te bakken
1boskoriandergrof gesneden
ook nodig:sateprikkersin water geweekt
instructies
Kneed beide gehaktsoorten met het ei, de havermout, komijn, 1 geperste teen knoflook, de munt en zout en peper naar smaak door elkaar. Vorm met vochtige handen 8 gehaktrolletjes van het vlees. Steek door elk rolletje een satéprikker of spies. Leg de spiesjes terwijl je de salade maakt afgedekt in de koelkast om te rusten. Zo worden ze ook steviger.
Maak de tomaten schoon, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in grove stukken. Meng met de rode ui, komkommer en bonen. Pers 2 tenen knoflook boven 75 ml olijfolie, meng de citroenrasp en 1-2 el van het sap erdoor en schep door de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een ruime koekenpan wat milde olijfolie. Bak de gehaktspiesjes rondom bruin en gaar in 15 min.
Schep de koriander door de salade en serveer met de gehaktspiesjes.