aantal 6 |
voorgerecht |
doordeweeks, kerst |
fusion |
Deze steak tartare is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse keuken en de rijkheid aan smaken van de Aziatische keuken. Gegarandeerd genieten!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
60mlsojasauslicht
¼tlsesamolie
1½elmirin
1elsake
½limoensap
2elkorianderbladfijngesneden
2cmgemberwortelvers, geschild, geraspt
1teenknoflookfijngesneden
1chilipeperrood, zonder zaad en fijngesneden
2tlsesamzaadzwart
2tlsesamzaadwit
500gossenhaasragfijn gesneden
6kwarteleidooiers
voor erbij:korianderkiemen of korianderblaadjes en shiso
ook nodig:bakring van 8 cm Ø
instructies
Roer in een kom de sojasaus met sesamolie, mirin, sake, limoensap, koriander, gember, knoflook, chilipeper en sesamzaad door elkaar. Voeg het vlees toe en meng alles goed. Zet de bakring op een bord. Druk een zesde deel van het tartaarmengsel in de ring. Haal de ring weg. Maak zo op alle borden een portie tartaar.
Druk met de bolle kant van een theelepel een kuiltje in het midden van elke portie tartaar en leg er een kwarteleidooier in. Verdeel de koriandercress en shiso erover en serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bereiding: Sarah Cuthbert, Valli Little en Hana Reza. Bewerking: Dosia Brewer