Deze steak met paddenstoelenboter en uitjes is superlekker en tjokvol ‘gewone’ en toch erg gezonde ingrediënten. Bak de steak zoals jij ‘m lekker vindt en serveer met citroen en uitjes.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3eleekhoorntjesbroodgedroogd, porcini, zeer fijn gesneden
2tenenknoflookgeperst
3eltijmblaadjes
100gboterzacht
4biefstukkenà 150 g
1bosdikke bosuiover de lengte gehalveerd
2citroenengehalveerd
om te bestrijken:olijfolieextra vergine
instructies
Overgiet de gedroogde paddenstoelen in een kom met 3 el kokendheet water. Laat 5 min. intrekken. Meng de paddenstoelen met de knoflook, tijm en boter.
Bestrijk de biefstukken met de helft van de paddenstoelenboter. Verhit een grote koekenpan droog op hoog vuur tot hij dampt. Bak de biefstukken met twee tegelijk 1 min. aan de ene kant en dan 30 sec. aan de andere kant voor medium rare of langer naar wens. Schep op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.
Veeg de pan schoon en zet weer op hoog vuur. Bestrijk de bosuitjes en halve citroenen met olijfolie en bak ze 2 min. per kant tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.
Serveer de steaks met de uitjes en citroen. Geef de rest van de paddenstoelenboter erbij.