aantal 4 |
bijgerecht |
zomer |
italiaans |
vegetarisch
In deze pastasalade zit de zoete smaak van perzik, de stevige smaak van blauwe kaas én het hartige van olijven… Geniet van zo’n perfecte aanvulling op een mooie zomerdag!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
375gspeltpastafusilli
4perzikengehalveerd, ontpit
2tlolijfoliemild
½citroensap
100gSiciliaanse olijvengemarineerd, op olie, gekneusd, ontpit, 3 el olie uit het potje opgevangen
120gblauwe kaasstevig, in dunne plakjes
50gamandelschaafsel
om te garneren:bladpeterselie
instructies
Kook de pasta in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Maak intussen de barbecue aan of verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de halve perziken met de olie en gril ze ± 2 min. per kant tot ze grillstreepjes krijgen. Laat iets afkoelen en halveer.
Schep de pasta, perziken en alle overige ingrediënten om in een schaal en serveer warm of koud, bestrooid met peterselie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Matt Wilkinson. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer