vegetarisch

noedels met oesterzwammen & chili-korianderomelet

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | oosters |
Janneke: ‘Ik gebruik oesterzwammen graag en veel in pasta’s, sauzen voor vlees en vis en in wokgerechten. Het zijn heel delicate paddenstoelen, die je makkelijk in grove repen kunt scheuren.’
5x de lekkerste noedelgerechten voor nog meer kookinspiratie!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 250 g eiernoedels
  • 400 g oesterzwammen
  • 6 eieren
  • 1 koriander bosje, blad grof gesneden, steeltjes fijngesneden
  • 1 peper rood, klein, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 7 el olie
  • 200 g bimi* 2 min. voorgekookt
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 cm gemberwortel vers, geschild, geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el sesamzaad* zwart

instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Klop de eieren los en meng alle koriander, de rode peper en zout naar smaak erdoor.
  • Verhit een grote koekenpan goed voor. Voeg 2 el olie toe, verwarm slechts een paar tellen en schenk dan de helft van het eimengsel in de pan. Bak op een halfhoog vuur de omelet in 3 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en rol op. Houd de omelet onder een deksel warm. Bak zo ook de andere omelet in 2 el olie.
  • Verhit in een wok 3 el olie. Bak de bimi en sugarsnaps 5 min. al omscheppend op halfhoog vuur. Schep de oesterzwammen erdoor en bak nog 2-3 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de gember toe en bak 2 min.
  • Voeg de noedels en de sojasaus toe en bak nog 2 min. op hoog vuur. Snijd de opgerolde omelet in plakjes. Breng de noedels op smaak met de sojasaus en de sesamolie en verdeel over 4 kommen. Maak de noedels af met de omeletrolletjes en het sesamzaad.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Bimi is kleine broccoli met lange, dunne eetbare stelen. Als ze heel dun zijn hoef je ze niet voor te koken. Zwart sesamzaad is bij sommige supermarkten te koop, of bij de oosterse supermarkt of toko.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!