aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
fusion |
vegetarisch
Fusion cooking? Kom maar door! Probeer deze pitabroodjes met kool, avocado en jalapeñosalsa eens. Een heerlijk pitabroodje tjokvol ingrediënten vol smaak. Cavolo nero is het Italiaanse zusje uit de koolfamilie en heeft een heel eigen smaak en bite.
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
400gaardappelsvastkokend, geschild, in stukken
1tlkomijnzaad
3elolijfoliemild + el extra vergine olijfolie
6jalapeñopepers*vers, fijngesneden
3limoenensap
25gparmezaanse kaasgeraspt
3elbladpeterseliefijngesneden
6pitabroodjesvolkoren, verwarmd of geroosterd
240gbaba ganoushbakje
1avocadoeetrijp, in plakjes
6cavolo nero** rode shisocressjonge, malse blaadjes voor erover
instructies
Zet de aardappels op in een pan met een laag licht gezouten koud water. Breng op hoog vuur aan de kook en kook gaar in 13-15 min. Giet af en laat kort uitdampen.
Verhit de milde olijfolie in een koekenpan, voeg de aardappels en de komijn toe en bak in 10 min. goudbruin. Laat afkoelen.
Meng voor de salsa de jalapeñopepers met het limoensap, de parmezaan, peterselie, de extra vergine olijfolie en 1 tl grof zeezout.
Trek de pitabroodjes open en vul ze met een flinke schep van de de baba ganoush, de aardappel, avocado en blaadjes cavolo nero. Sprenkel er wat jalapeñosalsa over en garneer met shisocress.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bij veel supermarkten zijn verse jalapeñopepers te koop, kijk anders bij mediterrane of Aziatische winkels.** De jonge blaadjes van cavolo nero of palmkool zijn bij sommige supermarkten te koop. I.p.v. cavolo nero kun je ook wat fijngesneden kool nemen, bijv. spitskool, Chinese kool of groene kool.Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten