gehaktballetjes met harissa en koriander

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Kies afhankelijk van je smaak en voorkeur voor runder- of half-om-half gehakt voor de balletjes. Half-om-half heeft een wat rijkere smaak omdat hier ook wat vetter varkensvlees in zit.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 500 g runder- of half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 3 el olijfolie
  • 2 rode paprika’s in halve ringen
  • 1 flinke el harissa*
  • 1 tomaten gepeld, blik à 400 g
  • 1 koriander bosje, blad grof gesneden, steeltjes fijngesneden
  • 250 g bulgur* grof

instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak. Rol er met vochtige handen ongeveer 12-16 balletjes van. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Bak de paprika 4 min. zachtjes. Pureer intussen het blik gepelde tomaten in een maatbeker met de staafmixer.
  • Voeg de harissa toe aan de paprika en bak 1 min. zachtjes mee. Leg de gehaktballetjes tussen de paprika en schep de gepureerde tomaten en koriandersteeltjes erbij. Breng tegen de kook. Stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 15 min. zachtjes gaar. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem de pan met gehaktballetjes van het vuur. Roer de koriander erdoor en voeg eventueel wat extra zout en peper toe. Serveer de gehaktballetjes in de harissa-koriandersaus met de bulgur.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Bulgur is in diverse groftes te koop, kies wat je lekker vindt. De bereiding staat altijd op het pak vermeld. Harissa is een gekruide peperige pasta, de sambal van Noord Afrika, (in tubes) te koop bij de supermarkt en mediterrane winkels.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!