aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, weekend |
spaans |
Met één bakplaat of in één ovenschaal kun je al een complete maaltijd maken, zoals deze overheerlijke zoete aardappels gevuld met chorizo, ui, paprika en peterselie.
kooktijd15 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
4zoete aardappels groot à ± 350 g, ongeschild
1rode paprikain de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
300gchorizoin de lengte gehalveerd en in plakken gesneden
4tenenknoflookongepeld
160mlzure room
½citroensap
1rode uifijngesneden
½bladpeterseliebosje, blaadjes fijngesneden
1tlgerookt paprikapoeder*
instructies
Verwarm de oven voor tot 200°C. Prik de zoete aardappels in met een vork en leg ze op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Pof ze 30-40 min., neem ze uit de oven en leg er de halve paprika’s (met de bolle kant omhoog), de chorizo en knoflook naast. Zet nog 20 min. in de oven, of tot de zoete aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is.
Neem uit de oven.
Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.
Snijd de aardappels in de lengte open maar laat de helften elkaar vast zitten. Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie. Bestrooi met paprikapoeder. Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gerookt paprikapoeder (pimentón) is te koop bij specerijenwinkels en winkels met (Spaanse) delicatessen.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer