Heimwee naar de zomer? Met deze lekkere risotto met zeevruchten ben je in een klap terug op dat ene mooie terrasje in Italië.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
2tenenknoflook
4elolijfolie
350grisottorijst
150mlwijndroge witte
2potten visfondof 800 ml groenten- of visbouillon van 1 tablet
8stengels bleekselderijgroen bewaard, stelen in boogjes
650gzeevruchtenmix
100mlslagroom
instructies
Fruit de knoflook in de olie in 2 min. goudbruin. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Voeg de wijn toe en laat al roerend door de rijst opnemen. Voeg alle fond (of bouillon) toe als de wijn volledig is opgenomen. Roer de rijst om, breng opnieuw aan de kook en laat op laagste vuur onder af en toe roeren in ± 15 min. gaarkoken. Roer na 10 min. de bleekselderij door de rijst en laat meegaren.
Schep de laatste 5 min. de zeevruchtenmix luchtig door de risotto en laat kort meegaren. Schep de room door de risotto en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met het achtergehouden fijngesneden bleekselderijgroen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Producten en receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willen van Riel. Bereiding: Eke Mariën