Zelfgemaakte mayo smaakt zo véél lekkerder. En het is heel easy te doen: gewoon met je staafmixer. We testten er op los en kwamen zo met deze drie heerlijke varianten van pittig tot licht gekruid. Even mixen en dippen maar!
ingrediënten
2eidooiers
1tlcitroensap
½tlzout
1tlDijon mosterd
250mlneutrale oliebijvoorbeeld zonnebloemolie
ook nodig:staafmixer
instructies
Doe de eidooiers met het citroensap, ½ tl zout en de mosterd in een smalle mengbeker waar de kop van de staafmixer net in past. Giet er de olie op en laat even staan tot de olie naar boven is gedreven. Zet de staafmixer stevig op de bodem van de mengbeker en zet aan. Mix even tot alles gemengd is. Als er op de bodem een dikke massa ontstaat trek je de staafmixer heel langzaam naar boven tot er een mooie egale mayonaise ontstaat.
Breng eventueel op smaak met wat extra citroensap en maak eventueel wat slapper met wat water.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
VariatiesKnoflook gerookte paprika mayoDoe bij de eidooiers ook nog 1 teentje gehakte knoflook en1 tl gerookte paprikapoeder. Volg dezelfde methode. Versier met wat extra gerookt paprikapoeder en 50 g fijngehakte chorizo.Groene kruidenmayoDoe bij de eidooiers nog 1-2 el fijngehakte gemengde kruiden zoals peterselie, basilicum en bieslook. Volg dezelfde methode. Versier met extra fijngehakte kruiden.Pittige Sriracha mayo met rode peperVervang de mosterd door 2 tl sriracha (of meer/minder naar smaak). Gebruik limoensap in plaats van citroensap. Volg dezelfde methode. Versier met fijngehakte rode peper en koriander.Gember sesammayoDoe bij de eidooiers nog 1 el fijngehakte verse gember en vervang 15 ml van de olie door sesamolie. Volg dezelfde methode. Versier met geroosterd sesamzaad en gehakte pistachenoten.In samenwerking met SMEG. Recept: Dosia Brewer