aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
arabisch |
Chermoula, een fantastische Arabische smaakmaker van verse kruiden, specerijen, knoflook, citroensap en olijfolie is perfect als marinade én heerlijk over gegrild vlees of vis!
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
1 citroensap
10elolijfolie extra vierge
1tlkomijnpoederjinten
3tenenknoflookfijngesneden
4kipfilets
1tlchilipoeder
1bosje korianderfijngesneden
2elverse kruidenbijv. munt en dille, fijngesneden
1rode uifijngesneden
2blikken kikkererwtenà 400 g, uitgelekt
instructies
Meng de helft van het citroensap met 2 el olijfolie, de helft van de komijn, helft van deknoflook en zout en peper naar smaak. Wentel de kipfilets erdoor en laat 10 min.marineren.
Meng voor de chermoula de rest van het citroensap met 5 el olijfolie, de rest van de knoflook en komijn, het chilipoeder, de helft van de verse koriander en zout en peper naar smaak.
Verhit de grillpan goed heet voor of ontsteek 30 min. van tevoren de barbecue. Gril de kipfilets in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Meng de rest van de koriander met de andere fijngesneden kruiden en ui door de kikkererwten. Voeg de laatste 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
Leg de gegrilde kipfilets op een schaal. Schep er de chermoula over. Serveer met de kikkererwten-kruidensalade.