aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
aziatisch |
lactosevrij
Kruidenkip met een spannende mangosalade, uitermate geschikt voor naar het park. Doordat er geen slablaadjes inzitten blijft ie gekoeld lang goed. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor.
kooktijd30 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
2bosjekorianderblaadjes geplukt, steeltjes gehakt
1bosjebladpeterseliesteeltjes, gehakt
3tenenknoflookgrof gesneden
10cmgemberwortelgeschild, grof gesneden
100mlzonnebloemolie
1groene pepergrof gesneden
2elsojasaus
2limoenblaadjesdjeroek poeroet*, fijngesneden
2limoenenbio, sap en rasp
1hele kipin 8 stukken (vraag je poelier dit te doen) of 6 kippendijen
mangosalsa
2mango’sin blokjes
¼komkommerzaad eruit geschraapt, in blokjes
4bosuitjesfijngesneden
1rode peperzaadjes verwijderd, fijngesneden
1limoensap
2½elolijfolie
instructies
Maal de koriander- en peterseliesteel, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en -sap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Marineer de kip afgedekt minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 35-40 min. gaar in de oven, keer ze halverwege.
Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Te koop bij de toko (vaak uit de diepvries). Vervang ze evt. door extra limoen- of citroenrasp.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan