gekaramelliseerde misokip met bacon

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch |
Lang leve de verstrengeling van culturen! Jill Dupleix onderzoekt de fusiontrend waarbij Aziatische smaken worden gekruist met allerlei andere en deelt haar spannende favorieten met ons, waaronder deze kip met misopasta en bacon
voorbereiding35 minuten
Oven25 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 4 lente-uien fijngesneden + extra voor serveren
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 12 plakjes pancetta of doorregen bacon
  • 4 kippendijfilets grote, schoongesneden
  • 2 el misopasta zie voorraadkast pag. 34
  • toko of oosterse supermarkt
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • 25 g rijstvermicelli of glasnoedels
  • zoete-aardappelpuree voor erbij
  • ook nodig: bakpapier keukenpapier

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de lente-ui in een keukenmachine met de knoflook, 1 tl zout en 1 el olijfolie tot een pasta.
  • Leg 3 plakjes pancetta (of bacon), iets overlappend, op een vel bakpapier. Leg dan aan één kant een kippendijfilet, gladde kant onder, erop. Herhaal met de overige plakjes pancetta en kippendijfilets.
  • Verdeel over elke kippendijfilet een lepel van de uipasta en vouw ze dicht. Rol elke kippendijfilet strak in de pancetta tot een pakketje.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kippakketjes met de naad onder in de pan, en bak ze 5 min. tot ze licht goudbruin zijn, keer 1 keer om. Leg ze in een met bakpapier beklede braadslee.
  • Klop de misopasta, sojasaus en ahornsiroop door elkaar in een kom en bestrijk de kippakketjes er royaal mee. Braad de pakketjes in 20-25 min. in de oven gaar.
  • Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de noedels in plukken en frituur deze in porties. Neem de noedels, zodra ze opzwellen en krokant worden, uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer de kip op een bergje zoeteaardappelpuree, met gefrituurde noedels en extra lente-ui.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tekst, recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Mark Roper, Nigel Lough (portret). Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!