Frisse watermeloen vormt een droomcombinatie met mals lam, waterkers en parelcouscous met honing en citroen. Daarom vind je deze couscoussalade en nog 99 andere salades in ons saladeboek!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
125gparelcouscous
1elolijfolieextra vergine
2stukkenlamsfiletà 250 g
35gdukkah
¼watermeloenpitjes verwijderd, in plakjes
150gfetagemarineerd, verbrokkeld
75gwaterkersblaadjesharde takjes verwijderd
dressing
1citroenbio, sap en rasp
2½elhoning
4elolijfolieextra vergine
instructies
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsfilets met zout en peper en bak ze 2-3 min. aan elke kant. Neem ze uit de pan, wentel ze door de dukkah en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie even rusten.
Klop voor de dressing in een grote schaal citroenrasp en -sap, honing en 4 el olijfolie door elkaar. Schep de couscous erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd het lamsvlees in plakjes en verdeel deze samen met de watermeloen, feta en waterkers over de couscous. Sprenkel er wat jus uit de pan over, maal er zwarte peper over en serveer.