Wil je aan de slag met de geitenkaas-uitaartjes uit ons aprilnummer? Daar heb je een uienmarmelade voor nodig en die maak je easy zelf. Vul meer dan één potje, zodat je altijd een smaakmaker standby hebt staan.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
5uienrood, in ringen
1teentjeknoflookgeperst
50gbasterdsuikerdonkerbruin
200mlwijnrood
2takjestijmblaadjes
instructies
Verwarm de olijfolie en bak de ui met de knoflook zachtjes ± 2 min. aan. Zet het vuur helemaal laag en laat het mengsel ± 30 min. met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Voeg de suiker, de wijn toe en de tijm toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker gaat karameliseren. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.