aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks, pasen |
nederlands |
Een frisse salade met gegrilde groene asperges en een dressing van citroen en tijm. Afgemaakt met pistachenoten en een zachtgekookt eitje. Serveer als lunch-, bij- of voorgerecht.
kooktijd20 minutesminutes
ingrediënten
1bosje groene aspergesharde stukjes van de onderkant afgesneden
4eieren
40gpistachenotenongezouten
1elzonnebloemolie
75grucola
75gveldsla
75gpecorinoin dunne plakjes geschaafd
dressing
5gtijmtakjesblaadjes afgerist
75mlyoghurt
1½elcitroensap
1ellemon curd
50mlzonnebloemolie
instructies
Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 min. draaien tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper.
Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 min. net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Breng voor de eieren water met zout aan de kook en kook de eieren 6 min., zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat de eieren onder koud water schrikken, pel ze en halveer ze.
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schud ze tijdens het roosteren regelmatig om en hak ze grof.
Verhit de grillpan, bestrijk de asperges met de olie en leg ze in de pan. Gril ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen zeezout en peper.
Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eitjes erop en bestrooi met pecorino en pistache. Geef de rest van de dressing er apart bij.