Kastanjeliefhebbers opgelet! Het is herfst en dat betekent: het kastanjeseizoen. delicious. deelt de lekkerste kanstanjerecepten met je. Dit keer: kastanjesoep met aardappels.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
25gboter
1preibijgesneden, in ringen
2aardappelengeschild, in blokjes
1,25lkippenbouillonpot, van goede kwaliteit
150gkastanjesgepoft en gepeld, plus extra kastanjes voor garnering.
crème fraîchevoor erbij
tijmblaadjesvoor garnering
instructies
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Bak de prei hierin 3 min. Voeg de aardappelblokjes toe en schep ze om.
Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat de soep met het deksel schuin op de pan 7 min. trekken. Voeg de kastanjes toe en laat de soep met het deksel schuin op de pan nog ± 7 min. trekken. Pureer met een staafmixer. Garneer de kastanjesoep met crème fraîche en gehakte kastanjes en bestrooi met tijm, zout en peper.
Zo pof je kastanjes:
Verwarm de oven voor op 220ºC. Maak met een mes kruiselings diepe inkervingen op de ronde kant van de kastanjes.
Doe ze in een braadzak en voeg 3-4 el water toe. Rooster ze 20 min. tot de schillen bij de inkerving omkrullen.
Pel de kastanjes en de vliesjes met een scherp mesje. Trek katoenen handschoenen aan als de kastanjes nog erg warm zijn.