Netflix-avond? Mocht je verslingerd zijn aan het nieuwe seizoen van House of Cards, dan weten wij hoe je ze in stijl kijkt. Met een flink bord sticky spare ribs van Freddy’s op schoot. Deze ribs zijn natuurlijk niet echt van Freddy, maar wel reuze smaakvol doordat de smaak van de whisky zich diep concentreert in het vlees.
kooktijd30 minutesminutes
Oven3 hourshours
totale tijd3 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
2kgspare ribskrabbetjes, in stukken van 2-3 ribben
250gruwe rietsuikerof lichtbruine basterdsuiker
6tenenknoflookfijngesneden
2-3elworcestersaus
4elHP-saus
125mlwhiskyIers
125mlmoutazijn*
4takjestijmblaadjes afgerist
½tlpepertjesrood, gemalen
3anijssterren
instructies
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Schep de spare ribs in een braadslee waarin ze krap passen. Bestrooi ze met zout en peper.
Meng in een kom de suiker, knoflook, sauzen, whisky, azijn, tijm, pepertjes en anijssterren. Schenk deze marinade over de spare ribs uit en dek af met aluminiumfolie.
Rooster de spare ribs 1½ uur, verwijder het folie en rooster ze nog eens 1½ uur onder regelmatig omscheppen tot ze botermals zijn en van het bot vallen. Schep ze op een schaal en houd ze losjes afgedekt met folie warm.
Zet de braadslee op het fornuis op matig vuur en roer de jus tot hij dik en stroperig is. Schenk over de spare ribs en serveer ze.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Moutazijn is bij sommige delicatessenzaken te koop. Of neem appelciderazijn, te koop bij supermarkten.