Op een drukke doordeweekse dag is het soms best eens lekker als je snel kaar bent met koken. En voor de afwas is het ook wel fijn als dat allemaal in 1 pan kan. Deze snelle maaltijdsoep met witte vis heeft het beide. En ziet er ook nog eens héél mooi uit
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
75mlolijfolie
2uiengrof gesneden
1groot blikjetomatenpureegeconcentreerd
1rasp en sapsinaasappelliefst biologische
300gkrieltjesgeschrapt, gehalveerd
1lkippen- of groentebouillonvan tablet
3paprika’srood, geel, groen, in reepjes
400gwitvisfiletin blokjes
200gcocktailgarnalenstaartjes eraf
3elgesnedenbladpeterselie
instructies
Bak in een ruime pan in de olie de uien in 5 min. glazig. Voeg de tomatenpuree en de sinaasappelrasp toe en bak kort mee. Voeg dan de krieltjes, en bouillon toe, breng aan de kook en laat 8 min. koken. Voeg de paprika’s toe en kook nog 5 min. zachtjes.
Draai het vuur laag, voeg het sinaasappel-sap en de vis toe en kook zachtjes 4-5 min. totdat de vis net gaar is. Voeg de laatste minuten de garnalen toe en warm mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi royaal met de peterselie. Serveer met brood naar keuze.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten