Hoe sluit je een Koreaanse barbecue het beste af? Met echt Koreaanse misopeer. Deze gestoofde peer in miso-karamelsaus is naar het bekende recept van David Chang van Momofuku in New York.Nog meer weten over miso? Lees hier alle ins & outs!
kooktijd25 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
3handperenstevig, geschild, doormidden gesneden en klokhuis verwijderd
50gboter
75gbasterdsuikerdonker
100mlroom
50gJapanse miso
sesamijszwart, toko* of vanilleijs
sesamzaadgeroosterd
instructies
Verwarm de oven voor op 170 C. smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Roer de basterdsuiker erdoor en laat in 10 min. een beetje karameliseren. Roer de room en miso erdoor en laat zachtjes aan de kook komen. Haal de saus van het vuur. Vul een ovenschaal met de peren en schenk de saus erover. Zet de schaal 30 min. in de oven. Keer de peren na 15 min.
Serveer een halve misopeer per persoon, met erbij een bolletje sesamijs of vanille-ijs en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol