aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
belgisch |
Wij kregen dit op en top Belgische recept van restaurant Oesterput in Blankenberge. Eenvoudig zonder veel poespas, maar met heel veel smaak.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
25gboter
30gbloem
200mlroom
100mlwitte wijn
800mlvisfond uit pot of zelfgemaakte visbouillon
1preiin reepjes van 5 bij 1 cm
1wortelin reepjes van 5 bij 1 cm
150gzalmfilet
150gheekfilet of andere stevige witvis
250gmosselengewassen
6langoustines of gamba’songepeld
sap1/2citroen
2elkrulpeterseliefijngesneden
instructies
Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Laat 2 min. bruisen zonder te kleuren. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer de boter en bloem met een houten lepel glad. Voeg de room toe en blijf roeren tot de saus weer glad is. Voeg de wijn en de visbouillon toe en roer goed.
Voeg prei en wortel toe en breng alles op laag vuur aan de kook. Laat 10 min. zacht koken tot de groenten bijna beetgaar zijn. Snijd de visfilets in mootjes en voeg toe. Voeg de mosselen en de langoustines toe, laat heel zachtjes koken en controleer na 5 min. of de vis gaar is en de mosselen openstaan.
Breng het vispotje op smaak met het citroensap, zout en peper, bestrooi met de peterselie en serveer.