Ons culinaire leven zonder mosterd is eigenlijk niet voor te stellen. Dijonmosterd is een must in Franse vinaigrette. Mayonaise krijgt een extra kick met een lepel mosterd. Het is de perfecte kant-en-klare marinade voor kip of lamsvlees. En wat geven we bij de bitterbal? Mosterd, natuurlijk.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
2( à 125 g)kipfilets
½elmosterdgrove
25gboter
300gtrostomatenkleine, gehalveerd
2takjesdragonvers, blaadjes geplukt of 1 el gedroogde dragon
instructies
Wrijf de kipfilets in met mosterd, zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur in ± 5 min. rondom bruin.
Verdeel de tomaatjes en dragon rondom de kipfilets en smoor de kip met het deksel op de pan in nog 10-12 min. zachtjes gaar. Geef er rucolasalade en gebakken aardappels bij.