De krieltjes maken dat deze hutspot een heel andere look krijgt. De olijfolie, knoflook en de easy bereiding zorgen er voor dat de hutspot ook qua smaak weinig meer op zijn klassieke naamgenoot lijkt.
kooktijd20 minutesminutes
Oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
600gkrieltjesschoongeboend
1teentjeknoflookfijngesneden
9elolijfolie
450gjonge worteltjesschoongeboend
8rode sjalotjesgepeld, gehalveerd
1takjerozemarijnde blaadjes, of 1 tl gedroogde rozemarijn
½elmosterdgrove
1elcitroensap
2appelsschoongeboend, in partjes
30gboter of margarine
8à ± 75 glamskoteletjesof varkenskoteletten
50graapstelen*worteltjes verwijderd, in grove stukken
instructies
Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de krieltjes in een braadslee, schep de knoflook en 3 el olijfolie erdoor. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Bak de krieltjes in het midden van de oven ± 20 min.
Snijd dikke en lange wortels doormidden. Schep de wortel, sjalotjes, 2 el olie en rozemarijn door de krieltjes en bak alles, afgedekt met folie, ± 15 min. in de oven. Klop intussen een dressing van de mosterd, het citroensap, 4 el olijfolie en peper naar smaak. Schep de appel door de groenten en bak alles, zonder folie, nog ± 10 min.
Verhit intussen de boter in een grote koekenpan en bak hierin de lamskoteletjes op hoog vuur in ± 10 min. aan beide kanten mooi bruin en rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Neem de groenten uit de oven, verdeel de raapstelen erover en besprenkel met de mosterddressing. Serveer met de koteletjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 675kcal
|
|
|
auteur: delicious.
*Vervang de raapstelen eventueel door het groene blad van radijs, door waterkers of rucola.Receptuur: Katinka Huiskamp. Bereiding: Jankees Roggeveen. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Mirjam van der Rijst