Favoriet op de redactie, de burger, maar dan nét even anders. Deze keer op z’n oosters. Kipfilet is supermager en is in dit recept aangevuld met pinda(olie). Alfalfa levert een hele waaier aan vitamines en paksoi zorgt voor de crunch.
kooktijd20 minutesminutes
Opstijven30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
500gkipfilet
2sjalotjesin stukken
1teenknoflookin grove stukken
2elsojasaus
2-3tlkerriepoeder
3elpeterseliefijngesneden
2elarachideolie
4grote sesambollenbruin
4elpindakaas
chilisauszoet
4-5paksoistelenwitte delen verwijderd, groene bladen in stukken
½bakje (à 40 g)alfalfa
1sjalotrode, fijngehakt
instructies
Pureer in de keukenmachine de kipfilet met de sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder, 1 tl zout en peper tot gehakt. Houd 1 el peterselie achter voor de garnering. Meng de rest van de peterselie met een vork door het kipvleesmengsel. Verdeel het vlees in vier gelijke delen en vorm hier 4 platte burgers van. Laat de burgers in de koelkast ± 30 min. opstijven
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in ± 10 min. goudbruin en gaar, keer ze af en toe. Laat ze ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de sesambollen open, bestrijk beide helften met pindakaas en vervolgens met chilisaus. Verdeel de paksoi erover. Leg de kipburgers erop en garneer met de alfalfa, ui en peterselie. Serveer met chilisaus.
Voedingswaarde:
calorieën: 430kcal
|
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
Receptuur: katinka Huiskamp. Bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Jan Willem van Riel