aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Deze visstoof met venkel en saffraan is er een in de categorie: weinig moeite groots effect en smaak! Saffraan en venkel zijn een topcombinatie met vis. De zachte anijsachtige smaak van venkel kan je versterken door op het laatste moment een scheut anijslikeur (zoals pastis) aan de stoof toe te voegen. Ook lekker: laat een takje dragon meestoven.
kooktijd20 minutesminutes
Stoven10 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2envelopjessaffraan
200mlwijnwit, droog
400gvenkel met groen
2elolijfolie + extra
2teentjesknoflookin dunne plakjes
300gtroskerstomaatjesin stukken
600gschelvisfilet
instructies
Week de saffraan in de wijn. Snijd de groene topjes van de venkel. Snijd de venkel in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in reepjes. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de knoflook ±1 min. Schep de venkel erdoor en bak ± 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak nog ± 3 min.
Schenk de wijn met de saffraan in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en leg de vis tussen de groenten. Stoof de vis afgedekt in ± 10 min. net gaar. Hak intussen het venkelgroen grof.
Breng de visstoof met venkel op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met het venkelgroen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Styling en fotografie: Studio Philippi. Uit het boek: Lekker stoven van Janneke Philippi