aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
vegetarisch
Tip uit de keuken van Janneke: variëren met deze zoete aardappeltaart? Vervang de helft van de aardappel door pompoen, wortel en/of pastinaak.
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
1rol vers taartdeeg24 cm ø
8blaadjessalie
2elolijfolie
3uiengrof gesneden
600gzoete aardappel
4eieren
175mlvolle yoghurt
1teengeraspte knoflook
50gparmezaanse kaas
¼tlgemalen nootmuskaat
¼tlgemalen kruidnagel
ook nodig: taart- of quichevorm van 24 cm ø en 6 cm hoog
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg los of open en leg met bakpapier en al in de taart- of quichevorm. Snijdt de helft van de salieblaadjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de salie in 5 min. goudbruin. Schil en rasp intussen de aardappel grof.
Klop de eieren los met de yoghurt, knoflook en kaas. Schep de aardappelrasp met de nootmuskaat, kruidnagel en zout en peper naar smaak door het uimengsel. Schep het aardappelmengsel op de deegbodem. Verdeel er de rest van de salieblaadjes over en druk ze aan. Stort het yoghurt-ei-kaasmengsel over de bodem. Vouw eventueel overhangend deeg terug zodat een rand ontstaat.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-50 min. goudbruin. en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.