Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en vang hierbij 125 ml van de hete vloeistof op.
Verhit 3 el olie in een wok of grote, diepe koekenpan op hoog vuur. Bestuif de garnalen met het vijfkruidenpoeder, bestrooi met wat zout en peper en roerbak ze 2 min. of tot ze roze kleuren. Schep ze op een bord.
Draai het vuur lager en voeg de rest van de olie toe aan de pan. Roerbak de sjalot 2 min. of tot hij zacht is. Voeg de gember toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Voeg de ketjap en sperzieboon toe en roerbak nog 2 min.
tot de saus wat dikker wordt en karamelliseert. Voeg de garnalen, de noedels en het opgevangen water toe aan de pan en schep alles door elkaar. Schep in kommen en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Ellen van Mol