In de tijd dat je bij de afhaalchinees op je bestelling wacht, draai je zelf deze tjaptjoi in elkaar. Dus geen smoesjes, zelf maken!
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
300grijstwit
2elwokolie
1uifijngesneden
200gpeultjesafgehaald
1wortelin schuine plakjes van 2 mm
250gchampignonsin plakjes
1komkommerin lange linten geschaafd
150mlgroentebouillonvan tablet
2tlmaïzena
125gtaugé
2-3sojasausChinees
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. voeg de peultjes, wortel en champignons toe en roerbak 4 min. Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. shenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjaptjoi.
Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjaptjoi bij.
Geef er sambal en cassavekroepoek bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten