aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.Ook lekker: flammkuchen met savooiekool.
voorbereiding15 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1bakjemuhammara200 g
1rol vers deeg voor flammkuchenuit de koeling
3rode uiin ringen
1elolijfolie
100gbabyspinazie
2elamandelenongezouten
instructies
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de muhammara. Verdeel de uiringen over de muhammara.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Houd een handje spinazie apart. Schep de rest van de spinazie erdoor en bak zachtjes tot het blad begint te slinken. Verdeel de spinazie over de uiringen. Bestrooi met de amandelen.
Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi het deeg met de rest van de spinazie en besprenkel met extra olijfolie. Snijd de flammkuchen in 4 stukken en serveer. Lekker met een tomaten-olijvensalade.