aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Dé klassieke, Italiaanse starter vitello tonnato kun je heel makkelijk uitbouwen tot een zomerse maaltijdsalade. Ik maak hem met rosbief in plaats van kalfsvlees.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2venkelknollen
1biocitroenrasp en sap
3elolijfolie extra vierge
150gdoperwtenvers, gedopt
1tonijn in olijfolieblikje à 160 g, uitgelekt
1ansjovisfilet in olijfolieblikje
3elcitroenmayonaise
3elwitte wijndroog
1slamelangezakje à ±150 g
200grosbiefals vleeswaren
1sjalotjefijngesneden
2tlkappertjes
4ciabattabroodjes
instructies
Maak de venkel schoon en snijd of schaaf in ragfijne plakjes. Leg de venkel in een lage schaal en besprenkel met het citroensap en de olijfolie. Zet even weg om te marineren.
Kook de doperwten in water met zout in 6-8 min. knapperig gaar. Giet ze af en spoel onder stromend water kort koud. Pureer de tonijn met de ansjovisfilet en de mayonaise. Verdun de tonijndressing met de wijn en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de slamelange over 4 borden. Schep er ¾ van de tonijndressing op. Verdeel de rosbief, gemarineerde venkel, erwtjes, sjalot, kappertjes en citroenrasp over. Schep de rest van de tonijndressing erop. Bestrooi met peper naar smaak. Maak de salades af met een extra straaltje olijfolie en serveer met de ciabattabroodjes.