150gprovolonezachte smeltkaas uit Noord-Italië, geraspt
150ggorgonzola picantegeraspt
peper en/of nootmuskaat
instructies
Maak elke fondue van dit trio in een aparte pan. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat de bloem een paar minuten op laag vuur garen en roer af en toe.
Schenk de wijn erbij, draai het vuur hoger en klop alles met de garde tot een dikke gebonden saus. Als de saus kookt,
kan het vuur weer zachter.
Doe de kaas in drie delen bij de wijnsaus en roer goed tot alle kaas is opgenomen.
Roer de jenever door de boerenkaasfondue en de kruiden en kirsch door de geitenkaasfondue.
Voeg naar smaak gemalen peper en/of nootmuskaat toe. Houd de fondues warm in een fonduepan en geef er rauwe of geblancheerde groenten bij (paprika, aubergine, courgette, pompoen, wortel, sherrytomaat, broccoli, peer), Turks brood en goed zuurdesembrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Interviews: Laura van Heusden, Marion de Boer, Bas Robben. Productie: Dosia Brewer