Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas. Meer Italiaanse soep inspiratie: paddenstoelensoep met mascarpone.
kooktijd40 minutesminutes
Trekken1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
6elolijfoliemilde
6kipkarbonades
1uifijngesneden
1venkelknolfijngesneden
venkelgroenfijngesneden
2tenenknoflook
1tlvenkelzaad
1laurierblaadje
800gtomaatblokjes2 blikken
1½lkippenbouillon
3elgeraspte parmezaanse kaas+ een stuk korst van parmezaanse kaas
½bosje marjoleinblaadjes geplukt
2sneetjes zuurdesembrood zonder korstin stukjes gescheurd
2bollen burratain stukken gescheurd
instructies
Verhit in een grote braadpan op matig tot hoog vuur 3 el olie. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze in ± 7 min. rondom bruin. Leg ze op een bord.
Draai het vuur lager en schep in dezelfde pan de ui, venkel, knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje ± 2 min. om op laag vuur tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de tomaten en bouillon toe en draai het vuur hoog. Breng aan de kook, voeg de kipkarbonades weer toe met de kaaskorst en de helft van de marjolein. Laat de soep op matig vuur 1¼ uur trekken en enigszins inkoken onder af en toe omscheppen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de stukjes brood al omscheppend in ± 4 min. tot de croutons knapperig zijn. Schep om met het venkelgroen, de geraspte parmezaan en wat zout en peper. Neem van het vuur.
Serveer de soep met de croutons, burrata en de rest van de marjolein.