aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
aziatisch |
De Aziatische keuken staat bekend om haar lichte gerechten bomvol smaak. Deze tom yam is goed gevuld en kun je prima als hoofdgerecht eten. Meer uit de Thaise keuken: rode curry drumsticks
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
270gsobanoedels*
2eltom yam-pasta**
2lvis- of groentebouillon
1elkokosbloesemsuiker
250gkerstomaatjesgehalveerd
10kleine champignonsin plakjes
4baby-boksoi*in de lengte gehalveerd
1elvissaus
1elsojasaus
12grote garnalengepeld, darmkanaal verwijderd
100gstevige zijden tofoe***in 1 cm-blokjes
50gtaugé
25gkorianderblaadjesfijngesneden
25gmuntblaadjesfijngesneden
1limoenin partjes gesneden
instructies
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over 4 kommen.
Meng de tom yam-pasta en de bouillon in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, voeg dan de suiker,
kerstomaatjes, champignons en bok soi toe. Kook 3-4 min., breng dan op smaak met de vissaus en de sojasaus. Voeg de garnalen toe en kook nog 1 min. of tot ze net gaar zijn.
Verdeel de tofoe over de kommen en schep er de soep op. Garneer met de taugé en kruiden en geef er de limoenpartjes bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Sobanoedels koop je bij Aziatische winkels en de natuurwinkel. Tom yam-pasta vind je bij de Thaise afdeling van de supermarkt of bij de toko. Boksoi haal je bij de toko of Aziatische supermarkt. Of vervang het door paksoi. Zijden tofoe vind je bij grotere supermarkten, Aziatische supermarkten of de natuurwinkel.Recepten: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan. Bewreking: Dosia Brewer