aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
aziatisch |
Kimchi: de pittige Koreaanse gefermenteerde groente die je in potten koopt bij Aziatische winkels en natuurwinkels. De smaak is rijk in umami en dus über hartig. Fantastisch in dit nasi-gerecht!Uitproberen! Zo maak je stap voor stap klassieke kimchi.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
rijstolie*
1kleine uifijngesneden
4bacongrote plakken, fijngesneden
1elgembergeraspt
2tenenknoflookgeperst
150gdiepvrieserwtenof vers
200gkimchi**grofgesneden + 2 el kimchivocht
600gkoudegekookte rijst
4eieren
2tlsesamolie
2elsojasaus
30gboter
knoflookbieslook*fijngesneden, voor garneren
ook nodig
keukenpapier
instructies
Verhit een wok op middelhoog vuur en schenk een scheut olie erin. Voeg de ui en bacon toe en roerbak 3-4 min. of tot de ui zacht is en de bacon knapperig wordt. Voeg gember en knoflook toe en bak nog 30 sec. tot het gaat geuren. Voeg de erwten, kimchi en rijst toe en bak, al omscheppend, 2 min. tot alles is doorgewarmd. Zet even weg.
Verhit een laag van 2 cm rijstolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Breek voorzichtig 2 eieren boven de pan en bak ze naar wens. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de andere twee eieren.
Zet de wok terug op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie, sojasaus, boter en achtergehouden kimchivocht toe en laat alles al roerend doorwarmen.
Verdeel de rijst over de kommen en leg de eieren erop. Garneer met knoflookbieslook en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Rijstolie koop je bij goed gesorteerde supermarkten, Aziatische winkels of natuurwinkels. Vervang het evt. door arachide- of zonnebloemolie. plus plaatsen Knoflookbieslook koop je bij grote supermarkten of Aziatische winkels. Vervang evt. door gewone bieslook. plus plaatsen ** Kimchi is pittige Koreaanse, gefermenteerde groente die je in potten koopt bij Aziatische winkels en natuurwinkels. de smaak is umami en dus über-hartig.Recept: Valli Little & Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben