aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
italiaans |
Een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken: bonen & kruiden. Deze simpele soep vult en is écht binnen 30 minuten klaar.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1flinke uiin ringen
¼-½tlchiliflakesmolenpotje
4elolijfoliegroene
1bliktomaatstukjes400 ml
1blikflageoletsuitgelekt netto 265 g
250gboswortelsin dikke plakjes
250gspits- of groene koolgesneden
2tenenknoflookin plakjes
½zakjeItaliaanse kruidenvers, bijv. peterselie, rozemarijn en salie, blaadjes afgehaald
1potkrachtbouillon (kip- of rundvlees)350 ml
instructies
Bak de ui en chilipeper in 3 el olie in een soeppan ± 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten met vocht en de helft van de bonen toe en bak zachtjes al roerend nog ± 5 min. Voeg de rest van de groenten, knoflook en kruidenblaadjes toe en bak nog ± 2 min.
Voeg de bouillon, met zoveel water als op de gebruiksaanwijzing van de pot staat, toe en breng aan de kook. Laat de soep ± 10 min. koken en voeg dan de rest van de bonen toe. Schenk er op het bord nog wat olijfolie over. Lekker met geroosterde ciabattasneetjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 190kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Eke Mariën