aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
frans |
vegetarisch
Liefhebbers van roquefort halen hun hart op met de dressing die over deze pastasalade gaat. Als je de dressing apart houdt, kun je ‘m ook meenemen naar park/bos/picknick!
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
150gschelpjespasta
4stengels bleekselderij + gele blaadjes
½krop romeinse slain brede repen van 2 cm gesneden
100gtatsoi*blad losgehaald, of jonge spinazieblaadjes
dressing
150groquefort
4elrodewijnazijn
50mlolijfolie
instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken.
Pureer voor de dressing 100 g van de kaas met de azijn en de olie in een maatbeker met de staafmixer romig. Voeg 1 el water toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bleekselderij schuin in dunne boogjes. Schep in een grote kom de pasta, bleekselderij, romeinse sla en tatsoi door elkaar met dressing.
Verdeel de salade over 4 diepe broden. Brokkel de resterende kaas erover. Maal extra verse peper erboven.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Tatsoi is een kleinere variant van paksoi, heel geschikt om rauw in salades te verwerken. Te koop bij veel oosterse supermarkten.