Tuinbonen eet je vaak in klassieke combinaties (met hamsaus en bonenkruid bijvoorbeeld). Maar wie dol is op het lichte bittertje van deze bonen, probeert ook deze nieuwe verrassende combinatie met spinazieblad en muntdressing!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
8aardappels nieuwe, kleine of 500 g jonge krieltjes
1kropkropsla of eikenbladsla
200gtuinbonengedopt (¾ – 1 kg ongedopt)
75gGruyère
100gbladspinaziejonge
1bakjetuinkers
dressing
40gmuntblaadjesvers
25guifijngesneden
1teenknoflook
2elhoningbloemen, vloeibaar
70mlwitte wijnazijn
125mlzonnebloemolie
instructies
Boen de aardappels of krieltjes goed schoon, snijd grote aardappelen evt. doormidden en kook of stoom ze in de schil in 14-20 min. (afhankelijk van de grootte) gaar. Haal intussen de slablaadjes los, was ze voorzichtig en slinger goed droog.
Kook de tuinbonen in 4-5 min. (afhankelijk van de grootte) gaar en giet af. Schaaf de kaas in dunne plakjes, evt met een dunschiller.
Meng alle ingrediënten en ½ theelepel zout voor de dressing in de keukenmachine tot een homogene mooie groene saus en breng op smaak met peper uit de molen.
Meng de sla en de spinazie met wat dressing door elkaar en verdeel over de borden. Leg de aardappels en tuinbonen erop en bestrooi met de kaas en tuinkers. Druppel er nog wat van de dressing over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Jacqueline Pietrowksi. Recept: Kirsten Eckhart