Courgetti is spaghetti maar dan van courgette! Fris, knapperig en extra lekker met mozzarella, prosciutto en flinke appelkappertjes. Zo krijg je je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen zonder het te merken.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
3-4courgettes
100gboter
3elolijfolieextra vergine
2tenenknoflookfijngesneden
1biocitroenrasp en sap
40gappelkappertjes
2buffelmozzarellagrote bollen, in stukken gescheurd
6prosciuttodunne plakken, in repen
ook nodig:julienneraspspiraalsnijder of mandoline
instructies
Maak met een juliennerasp, spiraalsnijder of mandoline lange dunne ‘spaghetti’-slierten van de courgette.
Smelt de boter met de olie een kleine koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg het citroenrasp en -sap toe. Neem de pan van het vuur.
Blancheer de courgettini 1 min. in een grote pan met licht gezouten water. Giet af.
Schep de courgettini om met de helft van de citroenboter, schep op de borgen en verdeel de appelkappertjes, mozzarella, prosciutto en de rest van de citroenboter erover.