Met deze basis kun je helemaal losgaan. Swirl eens zelfgemaakte jam door het cheesecakemengsel of maak een topping van seizoensfruit en specerijen.
Oven2 hourshours
ingrediënten
koekjesbodem
80gbotergesmolten
200gkoekjesfijngemalen (bijv. digestives, biscuitjes of bastognes)
vulling
900groomkaasvers
1vanillepeul
115groomzuur
250gsuiker
5eieren
30gbloemgezeefd
ook nodig: een dichte vorm (taartpan of tarte tatinvorm) van 24 cm, ingevet, de bodem bekleed met een passend op maat geknipt stuk bakpapier
instructies
Verwarm de oven voor op 130°C.
Maak de bodem van koekjes en boter en druk het mengsel gelijkmatig uit in de vorm. Maak het cheesecakemengsel en schenk in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 1½-2 uur gaar. In het midden mag hij nog wat wiebelen, dat stijft in de koelkast nog meer op.
Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur, dek hem af met aluminiumfolie en zet hem een nacht in de koelkast. Versier hem de volgende dag met de door jou gekozen topping.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Basisrecept en tekst: Rudolph van Veen. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Receptvariaties: Janneke Philippi. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten